Ноемврийските дни са кратки. Още по-кратки стават, когато има да се свърши някоя и друга домакинска работа. Имахме само 2-3 часа на разположение да се раздвижим с децата и Соня. Времето навън бе чудесно и реших, че ще е най-добре да е някоя близка дестинация. По-кратко пътуване до там и повече време навън. Без много да смятам натоварих колелетата и се отправихме към Панчаревското езеро (повече за езерото тук) – винаги наблизо за кратка разходка.

Миналата зима се разхождахме тук с приятели, преди години го обикаляхме с децата с двуколките, но сега бяхме всички “въоръжени” с колелета. Има много пътечки от северозападната страна, по които да се направи обиколката на Панчаревското езеро, ние си избрахме царския път. Там не може да се очаква уединение и спокойствие. Но пък навигация сред пешеходци и колички е добра тренировка за координация :-).

Цялата обиколка на езерото е около 8 км. със съвсем слаба денивелация. Може да се обиколи и с деца, които още са на двуколки, както сме го правели в миналото и ние. на нас ни отне час и половина със много спиране и снимки.

Нашата обиколка започна от паркинга край стената на Панчаревското езеро. Преминахме по нея и тръгнахме по асфалтовия път минаващ по самия бряг над езерото. Кара се леко и приятно, когато пътеката е свободна. Поспряхме за малко на трибуната за водни състезания. Погледахме и тръбите на ВЕЦ Кокаляне, изникващи от скалите над езерото. След него врътнахме към главния път София – Самоков. там се движихме основно по алеята през парка.

Есенните багри там бяха най-наситени и отново спирахме да снимаме. Получи се една лека, разведряваща разходка, без много усилия, но с много приятни моменти.

Други забележителности в района:

Урвички манастир

Кокалянски манастир

Лозенски манастир и връх Половрак

Как може да подкрепите блога “С деца на планина”?

За да продължим със създаването на още повече и по-качествено съдържание се нуждаем от подкрепата на нашите читатели. Тази подкрепа не коства нищо за вас, но на нас ще помогне да споделяме с вас още истории от интересни дестинации. Как да ни подкрепите?

Когато резервите нощувки си през Booking.com, просто използвайте банер в блога “С деца на планина” да влезете на страницата за търсене на места за отсядане. От всяка ваша резервация направена през нашия блог, ние получаваме част от комисионната, която Booking.com взима от хотелите. Цената на резервация за вас остава същата.

Booking.com

Благодарим предварително за подкрепата!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си