За да бъде излетът перфектно организиран от началото до края, е необходимо да знаем кои са най-забележителните къмпинг места в България и да изберем едно от тях. На планина или на море – варианти има много, а в следващите редове ще се запознаем с тях, засягайки и въпроса с подготовката*.

Какви принадлежности трябва да носим по време на семейния къмпинг

туристически стоки

Дори и да посетим най-красивата местност в страната и да проведем там семейния излет, ако не сме си осигурили подходяща екипировка, преживяването няма да е особено приятно. Необходимо е да имаме:

  • Семейна палатка – тя може да е триместна, четириместна или шестместна в зависимост от членовете на семейството. Конструкцията и цветът се избират персонално;
  • Спални чували – те са много важен елемент от подготовката за посещение на някое уникално място за излет в България, особено ако се планира и нощувка;
  • Къмпинг мебели – те дават комфорт на участниците в излета. Става дума за масите и столовете за туризъм, които са сгъваеми, имат минимално тегло и се използват много лесно; 
  • Съдове, уреди и прибори – няма как без тях, защото при липсата им приготвянето и консумирането на храната би била невъзможна. Това са посуди, вилици, ножове, чинии, чаши, газови котлони и др.

Подобна почивка за цялото семейство е рай за малките деца, защото те могат да тичат и играят на воля, без някой да помрачи насладата от контакта им с природата. Родителите имат отговорността да се погрижат за всичко, за да е излетът на някое приказно място в България безоблачен.

Кои са ТОП 5 дестинациите за излет в България

Когато дойде време да изберем място за къмпинг, се залавяме със задълбочено проучване на всички български дестинации, където има красива природа и свободна зона за плаж, ако става дума за морски туризъм. За най-предпочитани местности се определят следните: 

До морето

Прохладен бриз и усещане за лято. Усещането е невероятно и гарантирано с места като:

  • Къмпинг “Градина” – намира се на 30 км от Бургас и е доста популярна крайна точка а любителите на летните ваканции. Намира се в близост до великолепния Созопол, който е романтично решение за ценителите на спокойствието и красотата;
  • Къмпинг “Силистар” – част е от защитена местност и предлага на семействата базови условия, но в същото време и уникална природа в духа на Странджата.

Тези места за излет в България са в непосредствена близост до морето и са възможност за едно няколкодневно преживяване извън дома, което винаги ще се помни.

В планината 

Планината е винаги предпочитана дестинация, защото красотата ѝ е вечна. Когато се намираме на голяма надморска височина, усещаме себе си по различен начин, затова си струва да проведем следващия семеен излет именно на такова място в България. Ето и някои идеи:

  • Еко къмпинг “Батак” – намира се в Родопите и е в близост до СПА столицата на страната – Велинград;
  • Къмпинг “Кукери” – намира се южно от град Русе, който хората наричат “Малката Виена”. Местността предлага отлични условия за къмпингуване и е една от най-популярните;
  • “Горски кът”, Говедарци – дивата природата е основното, до което ще се докоснете, ако решите да организирате семейния излет именно на това място в България. Вилната зона е докосната от очарованието на балкана и предразполага туристите към тотален релакс.

Моментите, прекарани със семейството, са безценни. Те обаче стават още по-специални, когато им се наслаждаваме, съчетавайки природата и красотата на планината. Къмпингуване на чист въздух е равносилно на здраве и релакс, което превръща престоя на открито в едно от най-дългоочакваните занимания в края на работната седмица.

*) Този пост съдържа брандово позициониране.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си