До скоро нямах и представа за съществуването на мултифункционални чорапи. Но откакто открих Pathfinder Baselayer, те станаха неизменен спътник при всичките ни разходки и преходи. За моя изненада се оказа, че една група от иновативни нашенци са създали такъв тънън полиамиден чорап. Тук може да прочетете 15 причини, поради които си струва да имате Pathfinder Baselayer Antibacterial Liner Socks.

Накратко, тези чорапи служат през студените месеци като първи слой чорап и целта им е да отнема влагата от стъпалото и транспортират навън към следващия слой чорап. Другата им задача, която, в предвид моите спорадични проблеми с пришки, е да намалят триенето на стъпалото в обувката, понеже с тях триенето става между двата слоя чорапи. Освен всичко, този тип чорап е и антибактериален, съхне изключително лесно и може да се използва в много различни ситуации и комбинации.

pathfinder baselayer
снимка: www.varriosport.bg

От няколко месеца непрекъснато съм с тях по преходи и досега не съм имал проблеми с ходилата. Материята наподобява на пръв поглед дамски тънки чорапи, но са изключително издържливи (все още не съм успял да скъсам чифт след около 10-15 носения). Теглото им е минимално (около 15г) и спокойно взимам втори чифт в раницата с мен. Хубавото е че нямат номера и могат да се носят от всички с размер на ходилото от 34-44 номер. Могат да се закупят от VARRIOSPORT, като цената за три броя в кутия е 17лв.

За мен лично, а и за жена ми, те си станаха част от задължителната екипировка. Засега, поради сезона, ги носим основно при зимни преходи, при каране на ски и при ски туринг като първи слой чорап. Също така могат да се ползват и като единствен слой в топлите дни при леки разходки, бягане или каране на колело.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си