Hot Springs Medical & SPA Hotel е мястото, което мога да пропоръчам с две ръце за всеки, който иска да се поглези и отпусне за уикенд или повече дни. Били сме там цялото семейство вече 4-5 пъти и за мое учудване, обслужване не само не запада (както в повечето случаи), но напротив – развива се и се подобрява.

Ако има нещо, което може да се подобри на пръв поглед – то това е цената. Но пък решите ли да се поглезети и предвидите бюджет за това, Hot Springs е мястото, където няма да останете разочарован. Не трябва да се пренебрегва и фактът, че в нея влизат освен нощувка, вкусен и разнообразен полупансион, може би най-доброто СПА място у нас и учтиво обслужване. А сега малко повече подробности за хотела.

Локацията

Хотел Hot Springs се намира в село Баня, еднакво отдалечен от Разлог и Банско. Мястото е идеално, ако искате да съчетаете активности в планината и СПА. Тук съм обобщил 20 места, които може да посетите в района. Ако не сте били в село Баня трябва да знаете, че тук горещата минерална вода извира буквално по пътищата. Може да отидете до горещите изворите в селото, както и до старата римска баня.

Настаняване

Обикновено резервираме стая екзекутив, където ние четиримата нощуваме на голямо двойно легло и разтегаем диван. Докато едно от децата може да спи при родителите, този вариант е идеален. Може да се вземе и двойна стая, където при желание ще поставят бебешка кошара. Цената за такъв тип стаи варира между 220-300 лв според сезона и натовареността на хотела. Трябва да спомена, че цената включва закуска и вечеря, както и ползване на басейните и СПА-то, но за това след малко.

Стаите са отлично обзаведени и комфортни. Мога да кажа, че съответстват изцяло на категоризацията на хотела (което в много случаи не е така). Чистотата е на много високо ниво и в стаята има всичко необходимо за приятна и спокойна почивка. Има дори детски халати и детски чехли, на които децата се радват особено :-).

Booking.com

Басейни и СПА

Това е може би най-добрата част – басейните (вътрешен и външен) са достатъчно големи, че да може да се плува свободно, дори и при пълен хотел. Водата е чиста и мнооооого приятна. Има детски/бебешки басейн до вътрешния басейн. Външният басей предлага прекрасна гледка към Пирин и Рила и ние силно го препоръчваме дори и през зимата. Тогава, когато навън е под нулата и има сняг, усещането да си на топло, но навън, е чудесно. Също така в близост до външния басейн има и три корита с гореща, ледена и топла вода, ако някой реши да си тества нервите (ние с децата редовно го правим).

Относно СПА-то, тук също всичко е направено с мерак. Предлагат се множество варианти за разпускане, като ние със Соня ги обикаляме поотделно, поради факта, че не се допускат деца под 14г. там. На разположение има:

  • финландска сауна 90 градуса
  • финландска сауна 80 градуса
  • Солна стая
  • турски хамам
  • парна баня
  • Иглу/ледена стая
  • санаруим 65 градуса
  • лакониум
  • тепидариум
  • леден фонтан
  • rain walk

СПА зоната е достатъчно голяма, за да може човек да разпусне добре на воля, без да се блъска с другите.

Масажи, уелнес и медицински услуги не сме ползвали, така че не мога да дам информация за тях от първа ръка, но предполагам че са на същото добро ниво, като останалите услуги на хотела.

Хранене

Принципно съм предубеден към полу- или пълни пансиони в хотели, особено в родината ни. Очаквах и тук да се опитат да пробутат евтина храна и манджи. Оказа се обаче, че нивото на кухнята става все по-добро. Последният път, когато бяхме имаше още по-балансиран и богат избор както на закуска, така и за вечеря. Няма да описвам всички менюта, които съм виждал, но смятам, че за всеки вкус има поне няколко неща за избор.

Закуската предлага освен изцеден сок (последно бе от цвекло, който може да се смеси напр. с ябълка), мюсли, няколко вида ястия с яйца, палачинки, пътжеби филии и пр. Има също плодове и зеленчуци на салатения бар.

За вечеря се предлагат различни салати и предястия, има поне 2 или 3 вида месо, както и безместни гарнитури. Поне две супи, както и различни десерти допълват вечерния избор.

Хубаво е, че собствениците започнаха да прозвеждат голяма част от продуктите, нужни в кухнята и така ще могат да контролират качеството изцяло.

Много от продуктите в кухнята са отглеждани в собствено стопанство

При разговор със самия персонал ми бе споменато, че компромиси с храната не се правят и шефът (който и да е той) сам се уверявал в качеството и.

Напитките (освен кафе, чай и вода за закуска), разбира се, не са в цената, така че предвидете допълнителни разходи за тях.

Детски кът

Друга екстра е, че хотелът разполага и с голям безплатен детски кът, където обикновено нашите деца ходят след вечеря, така че и ние да може да си кажем някоя дума на спокойствие. Има различни игри и аниматор и те се чувтстват добре. Ако искат да правят неща, които струват допълнителнио, аниматорите първо ще поискат разрешение от вас.

До външния басейн също има детски кът с катерушки, но ние поне досега не сме го ползвали, понеже не остава време за него :-).

Други услуги

През зимата се предлага безплатен трансфер до ски зоната в Банско, както и възможност да се закупи лифт карта директно от рецепцията на хотела (продават се само ВИП карти!). Има обособена стая, където може да се оставите ски-екипировката да съхне до следващия ден.

Предлагат се още голям набор от услуги, които ние не сме ползвали, но пък никак не са за отхвърляне – колоездене, фитнес, тенис и др.

В заключение мога да кажа че Hot Springs Medical & SPA Hotel са един от малкото, които наистина съм готов да посещавам отново и отново. Не е евтин, но всички в него е на ниво и човек може да си отпочине добре в СПА и уелнес зоната, да похапне вкусно или да бъде активен. Ние го препоръчваме с две ръце.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си