След снощните гости и късното лягане, сутринта я карахме по-лежерно. Докато децата се налудеят, а ние оправим, стана обяд. Неделята обаче бе прекалено хубава, за да я пропилеем в къщи. Предложих да вземем ските на децата и да отскочим до Южния парк. Южният парк и друг път е бил алтернатива на разходките и активностите ни сред природата. Там, където преди няколко седмици се спускахме с колелета, сега може да пробваме ските. За първи път този сезон. Разбира се, след такова предложение всички се втурнаха да се преобличат. От бързане забравихме разни джаджи, та два пъти се връщах от колата до нас да ги търся :-). Между другото, взех на Ема коланите за пантене и адапторите, които и бях купил миналата година. Беше добра възможност да се поупражнява в туринга – и по равно, и нагоре. На “пистата” срещу бензиностанция Еко имаше и други деца, каращи шейни. На бързо преобухме Ема и Криси и те веднага тръгнаха да качват хълма. Ема с коланите нямаше проблем и закрачи нагоре. Криси го дъпрах. Ето и малко от екшъна…

Голямо каране и веселба падна. Не знам, колко пъти се качихме и пуснаха, но бяха доста. Имаше солови спускания, паралелно каране, карене в клекнала позиция и опити за каране на един крак. Ема и Криси се учеха да “пантят” по равното, заобикаляйки хълмчето.

Ски в Южния парк
Обикаляне на хълма

С Ема направихме и една тренировка за ски туринг около езерото. Хубаво бе да свикне с приплъзгащото движение на краката, без да вдига ските. На края и се получаваше, но иска още тернировки. Може би на Алеко другата седмица.

Ема с адаптори за ски туринг, понеже туринг обувки започват от номер 35.

След 2.5 часа вече бяхме гладни със Соня, а децата все още се катереха по хълма. Сега вече Ема играеше ролята на влек и дърпаше брат си.

В колата питах Ема дебре ли беше да отидем в Южния парк на ски. Тя отвърна “Повече от добре”. Така, че понякога не е нужно де се ходи надалеч, за да се отпусне човек (с деца) и позабавлява. Южният парк е дестинация за 1-2 часа ски за непретенциозни, наблягащи на забавата деца. Особено, когато има и други задължения и няма време за Витоша или Боровец.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си