Не съм си мислел, че има начин да остана в София и да се чувствам сякаш не съм. Днес бях опроверган. Ден – по план спокоен и отдаден на почивка. И такъв беше. Закуска, мотане из къщи и готвене. Ама бая готвене – кекс с рожково брашно (не знаех че има такова), сурови домашни шоколадови бонбони, пиле с булгур, пълнен заек по рецепта на Шишков и хумус с печени чушки. И това само до обяд. Със Соня се редувахме в кухнята.
Ема и Кристиян творяха през това време с бои.
За следобед бях обещал да отидем до Коколандия да се катерим и скачаме. С колела. Взехме на заем колелото на Ели за мама и четиримата отпрашихме. Колелото на Кристиян беше в раницата ми, докато той си седеше като бей на столчето. От вкъщи до Коколандия са точно 5 км с колело – през ул. Емилиян Станев, Сребърна и на Токуда се отбиваме към Ловния парк, а през него стигаме през тесни и орасли пътечки до Борисовата градани и нашата цел. Крисо също прокара последните 1-2 км. Беше перфектно – само четиримата и всички с колела през улици и паркове. Ема поддържаше темпо на възрастен по неравния терен и много и се радвах. В парка Кристиян си яхна колелото и ни следваше, бутайки с малките крачета.

В Коколандия се позаблявахме на батут с ластици. И на двамата беше за първи път. Но няма да остане последен, като съдя по физиономиите им.

После на въжената градина. Кристиян на бейби кръга, а Ема на ниво първо. Аз останах с нея за кураж, а Соня помагаше на Кристиян. Ема, макар и още ниска за ниво първо, го проходи без дума. Виждах несигурност в очите и. Чувствах, че е притеснена от височината. Но тя просто вървеше и не спираше. Преодоляваше страховете си. Исках да знам какво става в главата и, но няма как да стане.

Дори на тролея от 25-30м. се пусна сякаш го прави всеки ден. Не можех да си свия устата от кеф. Отидохме при Крисо, който прохождаше също със завидна увереност неговото ниво.

Връщането направихме по същия път. Този път още по-бързо. Крисо отново кара последните 1-2 км.
В къщи вечерята вече ни чакаше.
Денят беше перфектен. Завърши с рисуване с бои по листове и паркета.