Здравейте, попаднах на една нова услуга, която се предлага от скоро на нашия пазар – съдействие при организиране на планински преход без водач. Споделям това, понеже често съм питам дали аз предлагам организирани преходи с деца. Не, не го правя, но в същото време знам, че доста семейства имат нужда от малко помощ, информация и насоки, за да си организират собствено приключение из планините. За това реших да ви споделя тази услуга, дори без да сме я пробвали лични.

Това което може да получите от TOP GUIDES BULGARIA е следното – професионална помощ от планински водачи при разработването и подпомагането на вашите собствени приключения, които се случват, без да бъдете придружавани от водач. Сами ще проведете вашия преход, който е планиран и скроен за вас с помощта на професионалисти. Разбира се, може да се включите и в някои от техните организирани преходи от календара им.

По конкретно ще може:

  • да изберете от готови програми от секция Без водач, в която са обособили направления със семейна, вело или обща планинска насоченост, или заедно ще разработите програма специално за вас, като се вземат в предвид вашите предпочитания за маршрут и натоварване, както и да съобразите програмата със различни особености на участниците, от типа възраст, опит в планината, както и особености на сезона и т.н.
  • да включите в програмата и различни активности от типа на вело турове, водни спортове, посещения на пещери, природно-познавателни турове и т.н., подходящи за всички възрастови групи.
  • организирате бивачен лагер, заедно с лагерен огън и вкусна вечеря – от TOP GUIDES BULGARIA ще имат грижата за наема на необходимата обща екипировка и организацията на лагера, за вас остава да си изпечете вкусотийките на огъня и да се порадвате на вечер под звездите.
  • заедно да преминете през цялата предварителна подготовка по маршрута – от определянето му по картата и описанието му, до организацията на транспорта и настаняванията.
  • при желание от ваша страна може да резервирате транспорт и настанявания или да ви предложат подходящите варианти за различни бюджети спрямо конкретната програма, от които вие сами да изберете и резервирате по свой вкус.
  • да наемете транспорт за групата и/или багажа между началната и крайната точки на маршрута, както и ден по ден – с бус или лека кола според големината на групата

В крайна сметка ще получите

  • детайлни описания на маршрута ден по ден, с подготвени варианти при лоши метео условия и т.н.
  • GPS-тракове на маршрута.
  • инструкции и помощ при инсталирането на траковете плюс онлайн карта на джи-пи-ес устройство или мобилен телефон.
  • кратък наръчник с важни правила и съвети, които да ви подпомогнат при навигацията и цялостното провеждане на мероприятието, както и да ви послужат при непредвидени ситуации.
  • При необходимост по време на пътуването сме на линия за оказване на съдействие по телефона.

За всяка индивидуална програма ще TOP GUIDES BULGARIA ще изготви цена, в зависимост от включените в нея компоненти. При въпроси или интерес към програми от типа Без водач, моля обърнете се на info@planinski-vodach.com или на +359 888 383 443 ( Александър).

Силно се надявам, че някои от вас ще оценят тази нова услуга, защото тя запълва една дупка на пазара. Реално има толкова много информация за всичко, че много често тя е объркваща, противоречива или даже подвеждаща. Ще се радвам да споделите личния ви опит от тази услуга, за да сме полезни и на други.