Поради някаква незнайна за мен причина още през пролетта в главата ми се зароди идеята да обикаляме язовирите с децата, да скачаме от скалички, да плуваме, да си приказваме вечер на лагерен огън, да спим на палатка. Звучи като приказка, но тази приказка лесно може да се превърне в реалност. Първи опит в тази насока направихме днес.

Сигурен съм, че най-късно догодина идилията с която започнах, ще се получи.
Разбира се, за такава разходка не е нужно да купувате веднага каяк и цялото прилежащо обурудване. Има множество фирми, които предлагат услугите си и ще ви заведат с удоволствие до знайни и незнайни кътчета на някой язовир или река.
За почивните дни бях из моя прекрасен роден край – Казанлък. Близкия язовир Копринка предлага идеални условия за водни приключения. С помощта на Клуб за спорт и приключения “Свободен елемент” и мой съученик и приятел Ачо направихме една двучасова разходка с двуместен каяк. Децата седнаха между нас и се насладиха на новото приключение. Без да се замислят искаха още в края на разходката.
 

 

Е-е, момчето се ориентира към по-скоростни варианти за предвижване по вода 🙂

 

Като цяло имахме малко време, но за сметка на това го оползотворихме прекрасно. След кратък инструктаж и екипиране със спасителни жилетки се настанихме аз, децата и Ачо в каяка и се отправихме към отсрещния бряг.

Двамата с него гребяхме, а децата наблюдаваха птиците, брега и билото на Стара планина, където се отличаваше чинията на Бузлуджа, която вчера посетихме.

На брега забелязвахме множество палатки. Рибари бяха хвърлили въдици с надеждата за добър улов. Покарахме около 2-3км. до едно малко островче, което заобиколихме и се насочихме обратно към брега.
Ето още малко впечатления от разходката ни.

Гребането с каяк е приятно и леко (ако се схване основната техника) начинание. Има време за приказки, за съзерцаване, наблюдение на птици и брега. Прекрасно възможност да прекараш ценно време със семейсвтото и приятели.

Следващият път определено ще планираме повече време, а защо не и с преспиване. Има толкова прекрасни места за лагеруване, а с помощта на професионален съпорт, осъществяваното на това начинание остава само въпрос на желание.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си