Това е мястото, което посещаваме неминуемо през лятото през последните 5 години. Оставаме за месец (децата остават месец, докато ние съчетаваме отпуск и работа, пътувайки до София) и успяваме да избягаме донякъде от жегата в града, бивайки на такова красиво място с гледка към три планини – Пирин, Рила и Родопи. Дали за кратка почивка или по-дълъг престой Пирин голф си заслужава да се посети, дори и да не сте любители на голфа. Досега и аз не съм стигал до голф игрището.

Пирин голф клуб сниман в посока Down town и величествения Пирин

Впечатленията, които ще споделя, са придобити от многобройните ни престоите ни в апартаменти и услугите, които сме позлвали.

Локация

Пирин голф се намира в близост до Разлог и Банско в полите на централен Пирин. Комплексът е огромен – разположен на 1500 декара. Разполага с голямо голф игрище, т. нар. down town с хотелска част, апартаманети и магазини, няколко отделни сгради с апартаменти, както и множество еднофамилни къщи. Пирин голф е с иделана изходна точка, както за ски на Банско, Превала или Добринище, но така също и за излети в Пирин, Рила и Родопите (ето 20 идеи за туризъм в района).

Настаняване

Досега ние винаги сме си наемали апартамент в района Пирин 3 (линк към резервиране в Пирин голф). Ползваме двуспален, напълно обзаведен апартамент, който предлага нормални условия за пребиваване през месеца ни на почивка там. Разполага с малка кухня, обзаведена с хладилник, печка, котлон, микровълнова печка и посуда. Трябва да кажа, че всеки апартамент е обзаведен различно, понеже са на различни собственици. Поради това, че сме за по-дълъг период, ние си носим още удобства от вкъщи, като кухнениски робот, скара и т.н.

Booking.com

Хранене

Тук нещата са съвсем прости за нас. Храненето е като в къщи – готвим си или ходим някъде навън – напр. в down town, където има добър избор на ресторанти или пък в близките населени места – Разлог, Банско, Добринища, Годлево.

Ако сте в хотелската част, там се предлага закуска и полупансион, но не сме се възползвали досега от тях.

Активности

Това е причинита да обичаме да идваме в Пирин голф – от една страна хубавата локация и природа, а от друга множеството активности, които може да правим с децата. Ние обикновено се събираме 5-8 семейства с деца и така се заформя една малка детска градина. Идват също баби, дядовци, лели и чичовци и става съвсем весело.

Когато не излизаме извън комплекса децата играят навън на поляните. Пам може да ги оставим с часове само с минимален надзор (вече). Те се занимават и изглежда, сякаш играят на село :-), заобиколени от всякъде от зелинина.

Друг вариант е да ходим на басейн – или пред сградата (където има два малки басейна) или в down town (където има голям вътрешен и три малки басейна). Външните басейни се отопляват и са приятни за къпане по всяко време. Обикновено през деня съчетаваме двете опции – басейн и игри на поляните.

един многото външни отопляеми басейни, където прекарваме по няколко часа (когато не сме по преходи)

Много обичаме да караме колела в комплекса и редовно го правим. Макар и да има изкачвания и спускания, децата вече успяват с малко помощ да завъртят цялата обиколка от около 5 км. Особено забавно е карането по алеите на голф игрището в моментъте, когато то се полива 🙂

За разнообразие излизаме често извън комплекса, където също може да караме колела. Или пък да правим преходи (20 места, които да посетим). Също така сме чести гости на конна база Дворене до Разлог, където децата се учат на езда.

Вечер често правим разходки след вечеря. Традиционно ходим до една пещера, в края на комплекса, за която малко посетители знаят. Децата винаги се вълнуват, като влизат вътре.

Booking.com

Обичаме да прекарваме една част от лятото на Пирин голф. Децата са на свобода, играят на воля с много други деца, има множество активности и занимания, за да не им писне. Така е и за възрастните. А когато животът в уредения комлекс омръзне, взимаме раниците, колелетата или туристическите обувки и разучаваме района.