Отдавна не съм споделял нищо, поради простата причина, че не сме ходили скоро никъде. Покрай коледните празници бяхме с няколко приятелски семейства на с. Баня, Разложко и единият ден решихме да отидем до х. Безбог. Казвам го, защото времето наистина не беше благосклонно към нас и в долината се задушавахме от мъгли и тежък въздух. Помислихме, че на високо може да зърнем и приятните зимни слънчеви лъчи… Основното колебание преди тръгване беше пътуването с лифта от х. Гоце Делчев до х. Безбог. Най-вече заради Ема и това, че се пътува близо 30 мин. в едната посока през очартаващата се мъгла.
Но какво пък, тръгнахме ние с мама и Ема заедно с Венци, Бенито Павел и Яна.
На лифта гушнах моето слънце и така неусетно и уютно се качихме до горе. А там … пак мъгла, но за сметка на това много тихо и спокойно време. Решихме да се разходим около и по Безбожкото езеро (границите не бяха ясно поради падналия сняг). Ето и няколко момента от разходката и игрите ни.

Това беше една истински приятна, релаксираща зимна разходка. Поуката ми е, че дори и при мъгливо време може да се насладим на свежия въздух в планината. Освен това трябва да спомена за всички, които са в този край на България непременно да се разходят до къщата на баба Дешка в с. Горно Драглище. Там ще откриете дамошно сготвени ястия (готвят се по предварителна заявка), автентична обстановка и неподправената компания на баба Вили и баба Яна, които ще ви забавляват с удоволствие. Ето и няколко кадъра от посещението ни там.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си