Зимата явно наближаваше и трябваше да пренастроим целите за разходки през почивните дни. За кратките есенно-змни дни е добре разходките сред природата да са по-кратки. Също е добре да има гориста местност, където човек да се скрие, ако задуха студен вятър. И в крайна сметка да не е прекалено далеч, че да си заслужава. Точно пред такава дилема бяхме тази неделя. Децата отдавна не бяха ходили да яздят и затова се пораззвънях из близките конни бази с надеждата да имат свободно часове за деня. Не е лесно да се намерят, но с малко упоритост и настойчивост става. Уредихме 1ч. разходка с конна база Нова звезда край Княжево.

Бяхме там около 14:30. Първо разгледахме многобройните животни в стопанството – сърни и еленчета, прасета, кучета, и др. Подготвиха два коня и Ема и Кристиян веднаги ги яхнаха. Водеха ги две момичета. Бяхме идвали тук преди 1.5 година. Разката преминава по пътеката в гората над Княжево. Багрите бяха есенни, а в гората приятно тихо и спокойно. Не така беше обаче на откритото, където вятъра повдигаше опашката на коня и свиреше свирепо. Ето кратко видео от разходката.

Аз и Соня си вървяхме покрай конете и си приказвахме, наслаждавайки се на свежия въздух. Аз притичвах напред – назад да снимам ездачите. А те блаженно се оставиха да го возят и гледаха от високо.

Един час мина бързо и неусетно. На всички разходката ни дойде добре. Прибрахме се усмихнати и продължихме неделята със семейни игри.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си