Досега не се е случвало да ходим три пъти подред на едно и също място. Не съм си и мислел, че може да се случи. Но човек се учи от опита. За трети пореден път решаваме да се разходим до Алеко с лифта и да се спуснем по Витошко лале и туристическата пътека обратно. Този път и мама е с нас. Ема и Кристиян знаят какво предстои и се явяват водачи на Соня. Тя се вълнува най-много от всички.

През целия път се учудва на лекотата, с която Ема кара по стръмната писта и тесните горски пътечки. Учудва се и на смелостта с която Кристоян пуска ските между дървета и храсти.

Неусетно минаха 3 часа в смях, плач и приказки.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Здравейте,
    много ми хареса идеята за това спускане от планината до Симеоново.
    Може би от дете не съм минавал по този маршрут, затова искам да ви попитам от долния край на Витошко лале, накъде се върви/кара. Дали е по пътя, по който се стига до лалето с автомобил? Или по друга пътека?

    Поздрави,
    Росен

  2. Здравей Росен, маршрута е чудесен, особено след като е паднало малко сняг. От Алеко до долна станция са над 10км. След Витошко лале се продължава около 100м. по пътя, покрай спрели коли. Там където свърша паркинга (или възможността да се паркира) започва пътека от дясната страна на пътя. Тя след 50-60м свива в гората. Има и табелки. Изобщо не се следва автомобилния път след това, туристическата пътека е ясна и маркирана. Успех и приятно спускане.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here